כותרות אחרונות
Search

"תבואות" מציעה לכם להתענג בארוחות החג על "פסטה כוסמין, עדשים צהובות וקינואה".

צילום : אייל קרן

 

"תבואות" מציעה להתענג בארוחות החג מ"פסטה כוסמין, עדשים צהובות וקינואה" אורגנית, מיוחדת וטעימה.

חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מציעה לארוחות החג "פסטה כוסמין, עדשים צהובות וקינואה" אורגנית ייחודית, המיובאת מאיטליה, להכנת מנות טעימות ומיוחדות.

 

הפסטה, בצורת פוזילי, מכילה שילוב איכותי ומיוחד של קמחים מכוסמין, עדשים צהובות וקינואה, יחד עם חלבון אפונה. היא עשויה מרכיבים אורגניים בלבד, והיא נקייה מחומרי הדברה וכימיקלים מזיקים.

 

הנטורופתית יערה איכילוב כהן מציינת כי לפסטה ערך תזונתי רב: "חיטת הכוסמין עשירה בחלבון ובוויטמיני B, ובהשוואה לחיטת הדורום היא מופחתת גלוטן ולכן קלה יותר לעיכול; העדשים הצהובות עשירות בחלבון, אבץ, חומצה פולית וסיבים תזונתיים והן מעניקות תחושת שובע; הקינואה מכילה חלבון איכותי ומינרלים חיוניים כמו סידן, אשלגן ומגנזיום. "   

 

את הפסטה מכינים כמו כל פסטה, ומגישים כמנה עיקרית, כסלט או כפשטידה.

 

כשר פרווה, בהשגחת הרבנות הראשית לישראל ו- STAR-K.

 

מחיר: 19.90 ש"ח לאריזה של 500 גרם.

 

להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.

 

הצעה למתכון: סלט של פסטת כוסמין, עדשים צהובות וקינואה אורגנית, עם עגבניות מיובשות, גזר, חצילים, שמן זית ופטרוזיליה

 

צילום: PIXABAY

 

סלט נהדר, שמתאים להגשה חם, פושר או קר.

חומרים:

1 חבילת "פסטת כוסמין, עדשים צהובות וקינואה אורגנית" של "תבואות"
10 עגבניות מיובשות, קצוצות גס
4 שיני שום, קצוצות

1 בצל, חתוך לקוביות בינוניות-קטנות

2-3 פרוסות חציל, מטוגנות או אפויות, חתוכות לקוביות בינוניות-קטנות

1 גזר קטן, שבושל עד רכות, חתוך לקוביות בינוניות-קטנות
5 כפות שמן זית
2 כפות רכז עגבניות, רצוי תוצרת איטליה
1 מלח ופלפל שחור
2 – 3 גבעולי פטרוזיליה או כוסברה – עלים בלבד, קצוצים גס

 

אופן ההכנה:

  • להכין את הפסטה "אל דנטה". לסנן ולשמור 1/2 כוס ממי הבישול. לשטוף את הפסטה במים, לסנן ולערבב עם 1 – 2 כפות שמן זית. להניח בקערה הגשה מתאימה.
  • במחבת, מחממים 2 – 3 כפות שמן זית, ומטגנים בו את קוביות הבצל להזהבה קלה. מוסיפים את השום הקצוץ. כשהוא מתחיל להזהיב, מוסיפים את רכז העגבניות, העגבניות המיובשות ופלפל שחור. להוסיף את מי הבישול והעגבניות המיובשות (הן מי הבישול והן העגבניות המיובשות תורמים מליחות), ולבשל עוד 3 דקות. לטעום ולהמליח, לפי הצורך.
  • לשפוך את הרוטב שנוצר על האיטריות ולערבב. להוסיף גם את החצילים והגזר, לתקן תיבול. לפזר פטרוזיליה ולהגיש.