קליית גת מציעה מתכון חגיגי וכשר לפסח: תבשיל של קוביות בשר, פירות יבשים ואגוזים
המתכון באדיבות שף קונדיטורית עמית דונסקוי
לכבוד פסח וארוחות החג הרבות, קליית גת מציעה מתכון חגיגי וכשר לפסח למנה שתעשיר כל ארוחה – תבשיל קוביות בשר עם פירות יבשים ואגוזים.
החומרים ל-8 מנות:
לבשר:
4 כפות שמן קנולה
1 ק"ג צלי כתף חתוך לקוביות גדולות
2 בצלים קלופים, חתוכים לפרוסות
4 שיני שום
4 עלי דפנה
1/2 כוס יין לבן
11/2 כוסות מים
1/2 כוס סילאן טבעי קליית גת
מלח ופלפל
לפירות היבשים:
2 כפות שמן
1 כוס משמשים מיובשים
1 כוס שזיפים מיובשים ללא חרצנים
1 כוס צימוקים
4 כפות סילאן טבעי קליית גת
1/4 כפית קינמון
1/4 כוס אגוזי מלך טבעיים קליית גת
1/4 כוס פקאן טבעי קליית גת
אופן ההכנה:
-
בסיר כבד מחממים את השמן ומטגנים את קוביות הבשר מכל צדדיהן, עד להזהבה. מוסיפים את הבצל, השום ועלי הדפנה ומטגנים דקה נוספת.
-
יוצקים לסיר את היין, המים והסילאן, מערבבים, מכסים ומבשלים את הבשר כשעה ורבע על להבה בינונית. אם יש צורך ניתן להוסיף מעט נוזלים.
-
במחבת גדולה מחממים את השמן, מוסיפים את כל הפירות היבשים ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הסילאן והקינמון ומערבבים.
-
מחממים תנור ל-170 מעלות.
-
מעבירים את הבשר לתבנית, מניחים מעל את הפירות היבשים ויוצקים מעט מהרוטב. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור כ-30 דקות.
-
שמים במחבת את האגוזים וקולים קלות.
-
מוציאים את התבשיל מהתנור ועבירים לכלי הגשה, מפזרים מעל את האגוזים הקלויים ומגישים חם.