כותרות אחרונות
Search

בחנוכה הזה: לא רק סופגניות מתוקות ! את זה עוד לא טעמתם, סופגנייה עם פסטרמה !

סופגנייה עם פסטרמה -צילום אינס ינאי  

 

את זה עוד לא טעמתם: סופגנייה עם פסטרמה !

בחנוכה הזה: לא רק סופגניות מתוקות !

 

סופגנייה עם פסטרמה -צילום אינס ינאי

 

הנה המתכון:

מצרכים ל- 12 סופגניות בינוניות :

1/2 קילו קמח לבן מעורבב עם 1 כף שמרים יבשים ו- 2 כפות סוכר

4 כפות שמן קנולה

1 ביצה

1 כף עראק

1 כפית מלח

1.5 כוסות מים פושרים

 

אופן ההכנה:

» במיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח עם השמרים והסוכר.

» מערבלים 2-3 פולסים ויוצרים גומה בעזרת כף.

» בגומה מניחים מים, מלח, ביצה, שמן ועראק.

» לשים היטב לבצק דביק יחסית ומניחים להתפחה ראשונה של שעה .

» לאחר שעה לשים ידנית את הבצק בקערה ובעזרת ידיים משומנות חותכים מהבצק ומכדררים לסופגניות .

» את הסופגניות מניחים להתפחה שנייה על נייר אפייה גזור לריבועים – כל סופגנייה על ריבוע נייר.

» מניחים להתפחה שנייה של 30 דקות .

» מחממים שמן ל- 160 מעלות ומניחים את הסופגנייה עם הנייר מעלה, כשהצד בלי הנייר נוגע בשמן . שולפים בעדינות את נייר האפייה מהסופגנייה שבשמן.

»מטגנים משני הצדדים עד להזהבה, כ- 3-4 דקות מכל צד. מידי פעם הופכים את הסופגניות כדי לוודא פיזור של חום אחיד בשמן ואפייה של הסופגנייה.

» בסוף הטיגון מניחים לצינון על נייר סופג.

» פורסים את הסופגניות.

» מניחים פרוסות ירקות על חלקה התחתון של הסופגנייה, מגלגלים 3-4 פרוסות פסטרמה, מניחים אותן על הירקות וסוגרים עם חלקה השני של הסופגנייה.

» מגישים לצד ממרחי פסטו וחרדל.