סופגנייה עם פסטרמה -צילום אינס ינאי
את זה עוד לא טעמתם: סופגנייה עם פסטרמה !
בחנוכה הזה: לא רק סופגניות מתוקות !
הנה המתכון:
מצרכים ל- 12 סופגניות בינוניות :
1/2 קילו קמח לבן מעורבב עם 1 כף שמרים יבשים ו- 2 כפות סוכר
4 כפות שמן קנולה
1 ביצה
1 כף עראק
1 כפית מלח
1.5 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה:
» במיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח עם השמרים והסוכר.
» מערבלים 2-3 פולסים ויוצרים גומה בעזרת כף.
» בגומה מניחים מים, מלח, ביצה, שמן ועראק.
» לשים היטב לבצק דביק יחסית ומניחים להתפחה ראשונה של שעה .
» לאחר שעה לשים ידנית את הבצק בקערה ובעזרת ידיים משומנות חותכים מהבצק ומכדררים לסופגניות .
» את הסופגניות מניחים להתפחה שנייה על נייר אפייה גזור לריבועים – כל סופגנייה על ריבוע נייר.
» מניחים להתפחה שנייה של 30 דקות .
» מחממים שמן ל- 160 מעלות ומניחים את הסופגנייה עם הנייר מעלה, כשהצד בלי הנייר נוגע בשמן . שולפים בעדינות את נייר האפייה מהסופגנייה שבשמן.
»מטגנים משני הצדדים עד להזהבה, כ- 3-4 דקות מכל צד. מידי פעם הופכים את הסופגניות כדי לוודא פיזור של חום אחיד בשמן ואפייה של הסופגנייה.
» בסוף הטיגון מניחים לצינון על נייר סופג.
» פורסים את הסופגניות.
» מניחים פרוסות ירקות על חלקה התחתון של הסופגנייה, מגלגלים 3-4 פרוסות פסטרמה, מניחים אותן על הירקות וסוגרים עם חלקה השני של הסופגנייה.
» מגישים לצד ממרחי פסטו וחרדל.