"תבואות" – "פוניו" – צילום: אייל גרניט
חברת "תבואות" משיקה – "פוניו" אורגני – סופרפוד עתיק ממערב אפריקה.
מדובר בדגן נטול גלוטן ועשיר בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים
חברת "תבואות", המתמחה במזון טבעי ואורגני, משיקה – לראשונה בישראל – "פוניו" אורגני: סופרפוד עתיק הגדל במערב אפריקה. מדובר בדגן מלא וזעיר בגודלו, נטול גלוטן ועשיר בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים.
ל"פוניו" טעם אגוזי, ייחודי וטעים, והכנתו קלה ומהירה – בישול במים רותחים כ-20 דקות וזהו, מוכן. נהדר כתוספת, במרק, כדייסה, כ"קוסקוס" ואפשר להכין ממנו לחם ואפילו בירה.
הנטורופתית יערה כהן איכילוב מציינת: "פוניו הוא דגן מלא, ללא גלוטן, העשיר בסיבים תזונתיים ומשפר את פעילות מערכת העיכול, הוא תורם לתחושת שובע ממושכת, מכיל חלבון איכותי וברזל ועשיר בוויטמינים מקבוצה B".
"תבואות" משיקה שני סוגים של "פוניו" אורגני: "פוניו "אורגני הנארז במפעל תבואות; ו"פוניו" אורגני ללא גלוטן הנארז במפעל המייצר בתנאי ייצור מפוקחים, ללא חשיפה לגלוטן.
כשר פרווה, בהשגחת בד"צ מחזיקי הדת בעל"ז.
מחיר: 19.90 ש"ח לאריזה במשקל 500 גרם.
להשיג ברשתות השיווק, בבתי טבע, בחנויות מתמחות ובמכולות.
"תבואות" מציעה מתכון צבעוני ומהיר הכנה:
פוניו עם חלב קוקוס, כורכום, קינמון וכמון
באדיבות המתכונאית אריקה לוי
מצרכים:
1 כוס פוניו אורגני של "תבואות"
1 כוס מים או מרק/ציר ירקות, צלול
1 כוס חלב קוקוס
1/2 כוס בצל, קצוץ דק
3 שיני שום, כתושות
1 כפית ג'ינג'ר מגורר או 1/2 כפית ג'ינגר מיובש
1/2 כפית עלי אורגנו או טימין מיובשים
1/2 כפית כורכום טחון של "תבואות"
1/2 כפית כמון
1/2 כפית קינמון
3/4 – 1 כפית מלח הימלאיה דק של "תבואות"
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כוס פלפל אדום/כתום/ירוק חתוך לקוביות
** להגשה ועיטור: קוביות גבינה בולגרית, זיתי קלמטה, מעט גרגרי חומוס מבושלים, עלי פטרוזיליה וכוסברה, שקדים מולבנים פרוסים, חצאי עגבניית שרי, פפריקה
אופן ההכנה:
- להניח את הפוניו במסננת צפופה (הפוניו מאוד קטן) בתוך קערה ולהוסיף מים קרים. לערבב ולשטוף בזהירות. לסנן את המים
- בסיר מתאים, לשים חלב קוקוס ומים/ציר מרק ולהביא לרתיחה על אש בינונית – גבוהה
- להוסיף את התיבול והירקות ולבשל 5 דקות
- להוסיף את הפוניו ולערבב. לכסות ולהנמיך את האש. לבשל 5 דקות. לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה עוד 8 – 10 דקות
- להסיר את המכסה ולאוורר את הפוניו עם מזלג (לא לדלג על שלב זה)
** הגשה: להניח בקערת הגשה מתאימה. לפזר מעל את המרכיבים השונים ולפזר מעט פפריקה.
אפשר גם להגיש כמנה אישית: לשמן מעט ספל (או רינג). להניח בפנים 4- 5 כפות פוניו, להדק ולהפוך בזהירות.