יום הולדת שנה לגלידריה Arte
בני הזוג סיסי ומרקו, בעלי ARTE הגלידריה האיטלקית המשובחת במדרחוב נחלת בנימין 11 תל אביב, חוגגים שנה לפתיחת הגלידריה ומשיקים שני טעמי גלידה וגרניטה חדשים
Arte – אמנות הגלידה הינו בית לאומנות ולגלידה אמיתית שתהליך ייצורה בצורה טבעית הינו אומנות איטלקית עתיקה ומפוארת. במקביל לתהליכי יצור טעמי הגלידה הטבעית הייחודיים בגלידריה שקדו בני הזוג במקביל גם על תהליך הפקת גרניטה אמיתית איכותית ומשובחת בטעמים מסורתיים וכן טעמים יצירתיים ששילבו בעצמם.
בסיור שנערך לאנשי תקשורת, בלוגרים ומובילי דעה בגלידריה, נחשפו המוזמנים לרזי הכנת הגלידה משלב הכנסת המרכיבים האיכותיים, ועד קבלת מוצר מוגמר של גלידה בטעמים שונים. לרגל יום ההולדת, הכינו בני הזוג יחד עם העובד המוכשר גל שני טעמים חדשים של גלידה שנולדו בהשראת אירועים מרתקים בעברם של בני הזוג סיסי ומרקו. לאחר הסיור המרתק, טעמו הנוכחים משתי הגלידות החדשות, המיוחדות והטעימות.
לציון שנה לחנות הכינו סיסי ומרקו שני טעמי גלידה חדשים ומיוחדים:
SPICE ISLANDS – ספייסי אייסלנד
מסמל עבוד בני הזוג את העבר שלהם יחד לפני שהפכו שפים לגלידה, עת עבדו יחד כבעלי ספינה והדריכו צוללנים וביולוגיים ימיים מתחת למים בקבוצת איים באינדונזיה. הם צללו הרבה פעמים באזור מיוחד בשם אייסלנד (Islands ) ובטעם החדש הם בעצם משלבים את העבר שלהם עם ההווה החדש של הגלידה. הטעמים המשולבים בטעם הגלידה מעט חריפים בהקשר לאינדונזיה.
-
אגוז מוסקט (התגלה בשנת 1300 אחרי הספירה באינדונזייה),
-
, ג'ינג'ר ג'ין, מכוסים פסיפלורה וג'ינג'ר
-
LICORICE – ליקריץ
גם המרכיב הייחודי הזה קשור להיסטוריה של בני הזוג ממסעותיהם בספינות השייט – בים האדום, ומדינות טרופיות במזרח הרחוק, כמו סין. מקורו של התבלין ליקריץ במצריים שם ביקרו השניים פעמים רבות. מדובר במרכיב מרכיב שהיה במקור ממצרים וסין והגיע לאירופה.
סיסי ומרקו אוהבים מאוד את הטעם הייחודי של הליקריץ. באיטליה הליקריץ נחשב לאחד הטעמים הפופולארים ביותר בתחום הגלידות. את אבקת הליקריץ המקורית לייצור הטעם החדש ליום ההולדת של ARTE, הביאו סיסי ומרקו במיוחד מאיטליה! השניים סיפרו לנוכחים כי בהולנד נוהגים להגיש את הגלידה עם מלח ואצלנו למי שירצה מומלץ לשים מעט מלח על הגלידה כדי לקבל את הטעם המקורי.
טעם גרניטה חדש:
סיסי ומרקו למדו את סודות ייצור הגרניטה המסורתית המקורית הסיציליאנית בשנת 2013 באוליברי בסיציליה, מהמקומיים ששומרים על סודות המסורת משנת 1400 בקירוב. בעבר ייצור הגרניטה נעשה בחורף עם שלג אמיתי, מיץ פירות וסוכר שגורדו לתוך שלג ועורבבו יחד עם סוכר בקערות קפואות אף הן בשלג, ולאחר ייצורן נשמרו עד לאביב בסליקים מתחת לאדמה.
כיום משקאות הגרניטה נמכרים כמשקאות מצננים בימות החום והשנה החליטו בעלי Arte – להתחיל את הייצור מוקדם מהרגיל והם משיקים טעמים חדשים שניתן לטעום כבר היום. ייצור הגרניטה מתחיל בשלב הפקת המיץ מחומרי הגלם הטבעיים (פירות /קפה/ שוקולד וכד') והפיכתם לעיסה אחידה עם סוכר פרוקטוז, מים וקירור הדרגתי עד לקבלת מרקם שלגי באמצעות מכונה. על תהליך הפקת המיץ, כמויות הסוכר והמים ,הטמפרטורות והמהירות להפקת השלג של הגרניטה, כמובן שומרים בני הזוג בסוד כמוס!
לרגל יום ההולדת הכינו בArte טעם חדש וקייצי של גרניטה – קמפרי אלכוהולית ומיוחדת שאפשר לעשות איתה לחיים ביום ההולדת או עם שאר טעמי הגרניטה הפופולאריים: לימון, שקדים, שוקולד, קפה, תות/ מרבית משקאות הגרניטה (כמו גם טעמי גלידה רבים) טבעוניים! ניתן ומומלץ לשלב מנת גלידה עם משקה גרינטה שמוגש עם קש וכפית יחד לשילוב מושלם של מרקמים טעמים וטמפרטורות.
כל המוצרים ב- Arte – מיוצרים ללא גלוטן וניתן לרכוש גם גביעים ללא גלוטן שנשמרים בוואקום.
הגלידריה פתוחה בכל יום א-ש, בין השעות: 11:00-23:00
בימי חמישי בשעה 20:00 מתקיימת ב Arte– הופעה חיה של להקת Arte Jazz Ensemble באווירה ייחודית. ללא תשלום !