צילום: אסוס
"ASUS" משיקה לוחות אם מבוססי ערכת השבבים "Z690" עבור מעבדי ה- Core מהדור ה-13 של אינטל.
שלטו כמו מלכים עם לוחות האם העדכניים והמשובחים ביותר של אינטל הכוללים תמיכה בפרופילי זיכרון, המהרה, קירור משופרים ומציעים התקנה קלה.
נקודות מפתח:
- טכנולוגיית המהרה חדשה ובלעדית, ASUS Enhanced Memory Profile II, מאפשרת עד 37.5% מהירויות גבוהות יותר מהתצורה הבסיסית של DDR5-48001.
- לוחות אם נבחרים של Z790 כוללים את הטכנולוגיה AI Overclocking של ASUS, המאפשרת להגביר את מהירות המעבדים בלחיצה אחת עבור עומסי עבודה שדורשים רק כמה נימים וגם עבור כל הליבות.
- תכונת קירור חדשה ובלעדית, AI Cooling II, מנטרת באופן אוטומטי את טמפרטורות המעבד ומתאימה באופן דינמי מאווררים למהירות עבודה מיטבית.
- העיצוב החדש ASUS Q-Design מקבל על ההתקנה, פתרון בעיות ושדרוג כרטיסים גרפיים, כונני M.2 ורכיבי זיכרון.
"ASUS" הכריזה היום על ליין מקיף של לוחות אם מבוססי ערכת השבבים Z790 של אינטל במשפחות ROG Maximus, ROG Strix, TUF Gaming ו-Prime – כולם בנויים כדי לתמוך במעבדי ה-Core מהדור ה-13 האחרונים של אינטל. הודות לטכנולוגיות בלעדיות כמו AEMP II, AI Overclocking ו-AI Cooling II, בתוספת תכונות ידידותיות למשתמש כגון Q-Design, לוחות האם של "ASUS Z790" מציעים פתרונות אידיאליים למשתמשים שמטרתם לבנות מחשב מהדור הבא או לשדרג את המערכת הקיימת שלהם.
AEMP II: מיטוב זיכרון בקלות:
כאשר "ASUS" השיקה את דגמי ה-Z690 הראשונים מהדור הקודם, רכיבי הזיכרון מסוג DDR5 היו ממש חדשים בשוק. בוני מערכות רבים חיפשו את ההבטחה שהזיכרון שלהם יעבוד כפי שפורסם בלוחות האם החדשים שלהם – ו-ASUS עשתה מעל ומעבר כדי שזה יקרה. היא שיתפה פעולה באופן הדוק עם מגוון רחב של שותפים בתעשייה כדי להציע את ASUS Enhanced Memory Profile (AEMP), תכונה המבטיחה תאימות טובה ורחבה עם יותר מותגים פופולריים של זיכרון RAM.
עכשיו, לאחר הבשלת שוק ה-DDR5, ובעת שמגוון רחב של רכיבי זיכרון זמינים במחירים מפתים יותר ויותר, בוני מערכות חושבים כעת בצדק יותר על ביצועים מאשר על תאימות. וגם הפעם, ASUS עושה מעל ומעבר. בכל אחד מלוחות האם עם Z790 שתומכים ב-"DDR5, "ASUS מציגה פרופילי AEMP II המציעים זיכרון RAM במהירות גבוהה יותר בעד 37.5% מהמפרט הבסיסי של DDR5-4800. פרופילים אלו, שנבנו באמצעות שיטת אימון גמישה, מקלים על המשתמשים לכוונן את הזיכרון שלהם מעבר להגדרות הבסיס ולשמור על יציבות המערכת. עם AEMP II, הגדרות זיכרון ממוטבות נמצאות במרחק לחיצה בלבד – בין אם אתם מפיקים את המרב מרכיב ברמת הכניסה או מכוונים אל רכיב מהיר כדי להשיג ביצועים מוחלטים.
AI Overclocking: מיטוב מעבד בקלות:
AI Overclocking של "ASUS" מועצם באמצעות מחקר ואפיון ממצה של פוטנציאל מאפייני הביצועים של אלפי מעבדים שנבדקו בפועל במעבדות הבדיקה שלנו. כלי זה מוביל את התעשייה עבור ביצועי המהרה וקלות שימוש. הוא מגביר בלחיצה אחת את תדרי המעבדים עבור עומסי עבודה קלים שמשתמשים במספר נימים בלבד, אבל גם עבור כל הליבות בבת אחת. האינטליגנציה המתוחכמת של AI Overclocking מנטרת בנוסף את יעילות הקירור של המעבד ושינויים בסביבת ההפעלה של המחשב כדי לכוונן משתנים לאורך זמן לקבלת הביצועים הטובים ביותר עם מערך הרכיבים הייחודי של כל מערכת. משתמשים יקבלו גישה ל-AI Overclocking בכל לוחות האם של ROG Maximus ו-ROG Strix Z790.
AI Cooling II ו-FanXpert: פתרונות תרמיים מקיפים:
כאשר משתמשים מאפשרים לראשונה את AI Cooling II באמצעות FanXpert באפליקציית Armory Crate, תכונה זו משתמשת באלגוריתם לימוד מכונה כדי לאסוף נתונים על המערכת במהלך מבחן מאמץ קצר. מכאן ואילך, AI Cooling II מנטרת את המעבד ומשתמשת בנתונים ממבחן המאמץ כדי לחשב את מהירות המאוורר הנמוכה ביותר הנדרשת לקירור יעיל של המערכת – תוך הקטנה מרבית של רמות הרעש. מערכת בקרת מאוורר זו יכולה להפחית את רעש מאוורר המערכת ברמה של עד 5.7dB בעומסים מתמשכים. באמצעות מערכת מסתגלת זו, למשתמשים תמיד יש כוח קירור כשהם זקוקים לו ופעולה שקטה כשהם רוצים בכך. ,"ASUS" גם ניצלה את ההזדמנות לעדכן את FanXpert עם ערכה מלאה של אפשרויות כיול ובקרה למאווררים. המשתמשים מקבלים מיפוי קלט טמפרטורה ומיפוי תגובת מאוורר – הכל בתוך Windows באמצעות אפליקציית Armory Crate הנוחה לשימוש.
ASUS Q-Design: בניית מחשב ידידותית למשתמש:
הכפתור PCIe Slot Q-Release של ASUS מאפשר למשתמשים לשחרר בקלות כרטיס גרפי מהחריץ בלחיצת אצבע פשוטה. "ASUS" הציגה לראשונה תכונה נוחה זו בלוחות האם מבוססי Z690 בקצה העליון, ועכשיו היא גאה להציע אותה גם בלוחות ה- TUF Gaming למיינסטרים ו-Prime Z790-A WiFi.
באופן דומה, עיצובי תושבות DIMM מסורתיים דורשים מהמשתמשים לבצע נעילה בשני צידי מקל הזיכרון, ולעיתים רבות משתמשים עבי אצבעות התקשו לפתוח את התפס הקרוב ביותר לכרטיס המסך. זו הסיבה ש-"ASUS" בחרה להטמיע את עיצוב הנעילה החד-צדדי שלה Q-DIMM על כל לוחות האם שלה המבוססים על ערכת השבבים Z790. כך המשתמשים לא צריכים לדאוג לגבי תפס שעשוי להיות קרוב מדי לכרטיס מסך. תפס יחיד בצד הקל יותר לגישה של תושבת ה-DIMM הוא כל מה שצריך כדי להחזיק את רכיב הזיכרון במקומו. התקנת זיכרון RAM – ושדרוג שלו בהמשך הדרך – הרבה יותר קלה כעת.
"ASUS" גם פישטה את תהליך ההתקנה של כונני M.2. M.2 Q-Latch של "ASUS" מעניק למשתמשים את השקט הנפשי שהם לעולם לא יצטרכו להתמודד עם עוד בורג M.2 זעיר שיכוך בקלות ללכת לאיבוד. כעת הם יכולים לאבטח או לשחרר כונן M.2 עם קצות האצבעות בלבד. ה-M.2 Q-Latch מוצע בכל לוח אם ROG Maximus, ROG Strix ו-TUF Gaming Z790 – והוא אפילו כלול ב-Prime Z790-A WiFi לשוק המיינסטרים.
1 התוצאות יכולות להשתנות בהתאם ליכולות של המעבד ורכיבי הזיכרון. השוואה הזו מבוסס על מבחן עם Raptor Lake i9-13900K של אינטל ושני רכיבי זיכרון מסוג SK Hynix DDR5-4800 n-ECC UDIMM בנפח 16 גיגה-בייט, מודל HMCG78MEBUA081N.