כותרות אחרונות
Search

חדש ברעננה – מתחם"מעדנא" – חוויית אירוח חדשה בין אדמה לשמים. לקחת אתנחתא וליהנות מחקלאות עירונית, בקומה ה-11 מול נופים פתוחים.

צילום: יח"צ מעדנא

 

"מעדנא"

חוויית אירוח חדשה בין אדמה לשמים. לקחת אתנחתא וליהנות מחקלאות עירונית, בקומה ה-11 מול נופים פתוחים.

 

בעולם של מהירות, הישגים והספקים, "מעדנא" מבקש להאט את הקצב ולאפשר רגיעה, טעימה ובילוי חברתי מגבש. "מעדנא" הוא חלל אירוח קולינרי חדש ויוצא דופן, ברוח הקיימות, שהוקם בקצה מגדל עסקים חדיש ברעננה, בעלות כוללת של 4 מיליון שקלים. חוויה חדשה של אירוח עירוני-חקלאי המספק אתנחתא ירוקה, חמה ומיוחדת באמצע מירוץ החיים.

 

המקום מיועד לאירועים פרטיים ועסקיים וסדנאות אקו-פוד של עד 120 איש, לפי עקרונות ה- Good, Fair, Clean – אוכל בתהליכי גידול וייצור שקופים והוגנים.
חלל מעדנא הוא מרהיב ביופיו, רחב ידיים וצבעוני ומעוצב מחומרי גלם שורשיים וממוחזרים.

 

מה עושים במעדנא?

אירועים וסדנאות טעימות סביב אקו-קולינריה: 

🍃 נהנים מהביחד.

🍃 מכינים וטועמים אוכל מקומי וטרי: בשר בגידול הוגן, ירקות ופירות טעימים בעונתם.

🍃 משתלמים בגידול עצמי של ירקות, פירות וירוקים במרפסת או בחצר; בישול בירה; עישון בשרים; אפיית לחם מחמצת ועוד…

 

הבילוי ב"מעדנא":

ב"מעדנא" מציינים אירועי קולינריה עם חברים/ משפחה/ שותפים לדרך ומשתלמים בסדנאות עם "פודיז" ושפים מובילים, בהכנת מאכלים קלים ופשוטים, מחומרי גלם טריים וטעימים. "מעדנא" מאמין שלא חייבים לבשל ארוחות מורכבות מדי יום, כדי להימנע מפאסט-פוד.

 

המפרט:

טבעונים, צמחונים, קרניבורים ושומרי כשרות, נהנים ב"מעדנא" מהכנת אוכל שורשי, טרי ומקומי. חלל "מעדנא" – 700 מ"ר מתפרש על כל קומת הגג, במגדל מנצור החדיש בא.ת רעננה ועטוף במרפסות ענק הפונות לשלושה כיווני אוויר ומשקיפות על מרחבים פתוחים עד תל אביב, נתניה, חופי הרצליה והשומרון.

 

במרפסות מטפח צוות "מעדנא" שדה חקלאי הידרופוני המספק את התצרוכת החקלאית העיקרית של המקום. בחלל הפנימי של "מעדנא" פועלים ארבעה מטבחים המעוצבים בקו ביתי ואיכותי:

  1. מתחם עישון בשרים הזולג למרפסת עם מעשנות איכותיות לצלייה עסיסית של בשרים, ירקות ודגים.
  2. מבשלת בירה ביתית micro browery להכנת בירות בוטיק.
  3. מטבח FARM2 TABLE – מטבח שמרגיש כמו עבודה ב-green house באנגליה.
  4. מטבח בצקים של לחמי מחמצת בטאבוני לבנים.
  5.  

צילום: יח"צ מעדנא

 

אדריכלות ועיצוב "מעדנא" – בזלת שחורה וגידולים ירוקים.

 תמר שניידר וגל ברלי, סטודיו LINER: "מתחם "מעדנא" הוקם על בסיס חשיבה אקולוגית. האתגר שלנו כמעצבות, היה ליצור חוויה שתסחוף את המבקרים אל הטבע ולחומרי הבסיס הראשוניים של החיים בישראל. השתמשנו בחומרי גלם מקומיים על עוצמתם הטבעית. לריצוף בחרנו באבן בזלת בגוון שחור-מאט, שמזכירה את טבריה העתיקה ואת רמת הגולן ונותנת תחושה של חוץ.

 

השולחנות עשויים מעצי אורן שגדלו בארץ ישראל, הגיעו למחזור הגיזום של יערות קק"ל, ועובדו על ידי רן בנדע – אמן, בעל קצביית עצים בעמק יזרעאל.

 

תשתית הצמיחה של הגידולים הידרופוניים המקיפים את חללי הסדנאות והמרפסות, יוצרת חוויה של ישיבה במיטב שדות החקלאות הישראלית.

 

הבחירות של "מעדנא":

מתקני צלייה ואפייה וציוד מטבח – מהליין החדש של חברת אמגזית LTD מקבוצת דור אלון.

נגרות מטבחים – בית האומנים, שרון מורה.

כסאות –  חברת פיק-אפ.

תאורה – מרכז התאורה טירה יצר למעדנא גופי תאורה בהזמנה אישית מתוצרת מקומית.

מערכות הידרופוניות – LIVING GREEN.

החברה הכלכלית לפיתוח ישראל – ליווי עסקי.

 

האנשים שמאחורי "מעדנא":

תמר שניידר, אמנית בוגרת תואר שני בבצלאל, בעלת 20 שנות ניסיון כחוקרת חומרים, מעצבת מיתוג חזותי ומומחית להשבחת מבנים ומקסום תשואה.

 

גל ברלי, אדריכלית ובוגרת שנקר לעיצוב, מומחית לבנייה ירוקה. בעלת 8 שנות ניסיון בעיצוב מסחרי ומיתוג מעסיק. 

צחי באומגרטן, מפעיל סדנאות עישון בשרים ומבשלת בירה. לשעבר מנכ"ל חברת היי-טק. מחלוצי הזירה העסקית של חברות ההיי-טק בישראל.