כותרות אחרונות
Search

נא להכיר – חדש על המדף – ממתיק טבעי חדש בארץ: סירופ "יאקון", מופחת קלוריות ובעל ערך גליקמי נמוך.

הכירו ממתיק טבעי חדש בארץ: סירופ "יאקון", מופחת קלוריות ובעל אינדקס גליקמי נמוך.

ממתיק טבעי חדש החל להיות משווק בארץ: סירופ "יאקון" – ממתיק 100% טבעי ואורגני, העשוי משורש מיוחד, מתוק להפליא, הגדל בהרי האנדים בפרו.

 

בני תרבות האינקה השתמשו ב-YACON כבר לפני אלפי שנים, הן כממתיק והן כמזון וכצמח מרפא. זהו שורש עסיסי ואכיל ממשפחת החמניות, שמזכיר במראהו בטטה. טעם הסירופ מזכיר סירופ קרמל או סילאן, והוא מתאים (וגם טעים) להמתקת משקאות ומאכלים מגוונים כגון תה, סלטי פירות, יוגורט, רטבים לסלט, עוגיות ועוגיות, רטבים לקינוחים ועוד…

 

הנטורופתית ענת אדלר מציינת כי "לפי הרפואה הטבעית, היאקון נחשב ל'מזון על' בעל יתרונות בריאותיים רבים. הוא עשיר בנוגדי חמצון ובסיבים פרה-ביוטיים – סיבים המעודדים שגשוג של חיידקים טובים (המכונים "פרוביוטיקה"), ותורמים לעיכול תקין. הסיבים הפרה-ביוטיים תורמים גם לזירוז חילוף החומרים, לספיגת ויטמינים וליצירת תחושת שובע לאורך זמן – עובדה היכולה לסייע בשמירה על המשקל. כמו כן, ליאקון אינדקס גליקמי נמוך, היכול לתרום לאיזון רמות הסוכר בדם".

 

צילום: אייל קרן

 

מחיר: כ-57 ש"ח לצנצנת במשקל 250 גרם.

כשר בהשגחת OU.

להשיג ברשת בתי הטבע "שקדיה" ובחנויות טבע מובחרות ברחבי הארץ.

 

 

סניפי רשת "שקדיה":

רמת גן, שדרות ירושלים 48, טלפון – 03-6746491 ;

הוד השרון, רחוב הבנים 14 , טלפון  – 09-7481486 ;

גבעתיים, רחוב כצנלסון 56, טלפון – 03-7319958 ;

גבעת שמואל, רחוב הנשיא 73 טלפון – 03-6999516.

 

הצעות למתכונים:

רוטב לסלט אישי

 

צילום: יח"צ

 

חומרים:

2 כפיות שמן זית

4 כפיות סירופ יאקון

1 כפית חרדל דיז'ון

1 כפית חומץ בלסמי

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

 

מערבבים את כל החומרים בצנצנת קטנה עם מכסה, ויוצקים על סלט ירקות כמו סלט המשלב עלים ירוקים וסגולים, עגבניות שרי חצויות, רצועות זיתים שחורים ובצל לבן, מלפפון ולחם כפרי. אפשר גם, כמובן עם כל ירק אחר, כמו, למשל, חסה,  גזר, פטריות, קולרבי, פלפלים ועוד.

 

עוגת יאקון

חומרים:

2 וחצי כוסות קמח

1 כפית סודה לשתייה

חצי כוס שמן קוקוס (או שמן רגיל)

רבע כוס יאקון

רבע כוס דבש

חצי כפית קינמון

רבע כפית אגוז מוסקט

קורט מלח

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה.

מערבבים את כל החומרים הנוזליים בקערה נפרדת.

מוסיפים את תוכן הקערה הנוזלית לקערה עם החומרים היבשים, ומערבבים היטב.

יוצקים לתבנית אינגליש מרופדת בנייר אפייה. לאפות 20-15 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.