כותרות אחרונות
Search

על עבודה חדשה / קריירה חדשה בימי קורונה?! באדיבות טילי ליברמן.

צילום: דניאל ליברמן

 

 

קריירה חדשה בימי קורונה?! הצחקת…

אין ספק שבזמן מגפת הקורונה והשינויים במשק שהיא הביאה עמה, יצרו מצב של ביקוש רב לעבודה ומעט היצע. מה שהופך את כל התהליך למאתגר הרבה יותר ולפעמים מרגיש כאילו אין מה לעשות. נראה שבימים כאלה לחפש עבודה מתאימה או לדבר על קריירה משימה קשה ולוקחים מה שיש…לא?

 

הקטע הוא שזו שאלה שמתקיימת תמיד גם לפני הקורונה. זו שאלה שנשאלת כשעוזבים עבודה או מפוטרים ממנה והלחץ הכלכלי עולה. אומרים את זה כשיש עבודה מאד נוחה מאין כלוב של זהב, אז מה עכשיו לעזוב? אומרים את זה עשר שנים לפני יציאה לפנסיה, עכשיו לזוז? או  בתחילת הדרך כשאין מספיק ניסיון עכשיו עוד אין לי מה להציע בעצמי אז אני עושה כל דבר העיקר להתחיל….אומרים את המשפט הזה בהרבה מאד מצבים. העניין הוא שכמו בכל תחום בחיים, אין זמן נכון לשינויים ואין זמן נכון לעצור את החיים כדי לחושב מה באמת מתאים.

 

אבל. אם אנחנו מסתכלים על החיים במבט כולל, לאורך זמן, אנחנו מבינים שהזמן הנכון ביותר לעשות שינויים הוא כשאנחנו באופן אישי מרגישים שזה הדבר הנכון לנו לעשות. אנחנו יודעים הכי טוב עד כמה המצוקה הכלכלית היא הסיפור או המצוקה המנטלית מעבודה משעממת או לא מתאימה היא הסיפור. רק אנחנו יודעים את רמת הסיכון ורמת הסיכוי ועד כמה זה הפחד שמשתק בלי קשר לקורונה. הזמן לעשות שינוי זו החלטה אישית מורכבת. ובכל זאת, חושבים על שינוי בעבודה? גם אם לא מחר בבוקר יש מה לעשות בינתיים, להתכונן להכין להתאמן על הדברים כדי להיות מוכנים ברגע הנכון. אימון קריירה מספק את המרחב לחקירה ולחיפוש עבודה נכונה ומשמעותית. 

 

טילי ליברמן – צילום: דניאל ליברמן

 

5 טיפים לקידום חיפוש עבודה בימי קורונה – באדיבות טילי ליברמן:

אם בא לך למצוא עבודה חדשה או אם המצב מחייב אותך, איך שעושים את זה, איך ניגשים לתהליך אלו מחשבות מלוות אותנו על עצמנו ועל העולם זה מה שיעשה את כל ההבדל. הנה כמה רעיונות איך לשדרג את תהליך חיפוש העבודה ככה שלא תגיעו בתחושת אין ברירה. כן יש מצבים שבהם עושים כל דבר, אבל גם בימים כאלה יש את האנשים שמוצאים אחלה עבודות ויש את מי שמתפשרים על כל דבר.  יש מי שיאמר שזה ענין של מזל, יש מי שיבחר לראות במצב הזה הזדמנות ליצירתיות שתביא את המזל הזה.

  1. אם אתם בתחום שלא צפוי להתאושש זה הזמן לשקול הסבה מקצועית או לפתח כיוון חדש. לא יודעים מה כדאי? תחפרו בעזרת השאלות, כנסו לקבוצות חדשות שיש בפייס עם שמות מפוצצים או קהילות של העולם החדש. חפשו בעזרת אשטגים (#) כל מיני מילים שמעוררות בכם ענין ותיסחפו עם העמודים למה שמענין אתכם. תנו לעצמכם דרור להגיע למחוזות חדשים.  יש תפקידים חדשים כמו היום כמו מנהלת אושר ארגוני…יש מלא המצאות חדשות, ששווה לבדוק. אל תלכו דוקא על המובן מאליו והמוכר. תרחיבו.
  2. חושבים על כיוון חדש ומפחדים? יש שפע של לימודים ובחינם. נצלו את הזמו ללמוד! לבדוק כיוונים נוספים ולייצר ידע נוסף שישמש אתכם. בלינקדין בקמפוס IL, באנגלית בעברית, הקורונה הביאה שפע מטורף של ידע במחירים של סופעונה…אם לא מחר בבוקר לפחות תיהיו מוכנים בדיוק כשיגיע הזמן.
  3. רגע לפני ששולחים קורות חיים, עברו עליהם. האם הם מייצגים אתכם, את מי שאתם באמת! לא את מה שעשיתם. האם הם מעבירים את הרוח שלכם, האם הם עושים חשק להיפגש אתכם? אם לא, זה הזמן לכתוב הכל מחדש ברוח שלכם. מהן המיומנויות האמיתיות שהבאתם לכל תפקיד, מהו כוח העל שלכם, מהי הרוח שאתם מביאים לכל מקום, מהו היתרון היחסי שלכם, וגם באיזו שפה, מילים ואפילו עיצוב.
  4. לא בטוחים מהן החוזקות והיתרונות שלכם, שלחו וואטסאפ לכמה חברים קולגות ובקשו מהם לעזור לכם לדייק מהו הערך שאתם מביאים, מהן החוזקות שלכם. ושלבו אותם בקורות חיים.
  5. מפחדים מראיון עבודה? על תלכו על ריק. כנסו לזום ותקליטו את עצמכם. העזרו בחברים או באנשי מקצוע שיראיינו אתכם, ותסתכלו. האם אתם משכנעים, נראים כמו שאתם חושבים או אולי כדי לעבוד על זה ולהגיע יותר מוכנים. ראיונות עבודה רבים נעשים בזום, כדי לדעת לשלוט בעצמנו בפלטפורמה. זווית צילום איכות מצלמה וסאונד גם להם יש השפעה.

 

ואם לא ברור מה ואיך בדיוק, אפשר להעזר בטילי ג.ליברמן לתהליך שלך לשינוי עבודה, לחיפוש עבודה ולקידום הקריירה, על מנת לדייק מה נכון לכם לשלב הזה של החיים, איך להתכונן להתארגן ולהגיע מוכן למשרות הנכונות בזמן הנכון או לצאת לעצמאות ברגע האמת.