בהוד והדר נפתח הסניף החדש של "הולנדיה" בראשון לציון מערב
פתיחתו של סניף "הולנדיה" ראשון לציון במיקומו החדש ברח' רוז'נסקי 3 עמד בסימן יום השינה הבינלאומי שאבי ברססט מנכ"ל הולנדיה הוא נציגו הרשמי בישראל.
באירוע הפתיחה המחישה קבוצת המחול של מיכל הרמן בריקוד את המסר המרכזי של הקמפיין: להיוולד כל בוקר מחדש.
יום השינה הבינלאומי – ה- 17.3.207
"שינה שקטה לאורח חיים בריא"
אבי ברססט מנכ"ל חברת הולנדיה הוא נציגו הרשמי של יום השינה הבינלאומי בישראל
ארגון השינה העולמי הכריז על ה- 17.3.2017 כיום השינה הבינלאומי. מדובר ביום השינה המתקיים זו השנה ה- 10 ברציפות. ישראל מצטרפת ל- 72 מדינות ברחבי העולם הלוקחות חלק באירועי יום זה עם מינויו של אבי ברססט, מנכ"ל חברת הולנדיה, המתמחה בהנדסת שינה, כנציגו הרשמי של יום השינה הבינלאומי בישראל.
יום השינה העולמי הוא אירוע בינלאומי המחבר בין מומחי שינה בריאותית לבין הציבור הרחב כדי ליצר מודעות סביב נושא חשוב ומרכזי : שינה.
מאמצים משותפים של אנשי מקצוע בתחום השינה בכל רחבי העולם יתמקדו סביב המטרה העיקרית של יום השינה הבינלאומי והיא לייצר מודעות סביב בעיות השינה הרבות הקיימות ולעומס שהן מטילות על המצב הבריאותי.
יום השינה העולמי מציג בפומבי מאמצים הננקטים למניעת הפרעות שינה וניהולן.
הסיסמה המובילה את פעילויות יום השינה בשנת 2017 היא: "שינה שקטה לאורח חיים בריא".
התמקדות זו היא רחבה בכוונה במשמעותה והיא מקיפה את המסר כי ניתן לשפר את איכות החיים בקרב הסובלים מהפרעות שינה, אולם ההכרה בחשיבות של השינה לבריאות כללית ולאורח חיים תקין, חייבת לבוא קודם.
למרות שרוב הפרעות השינה ניתנות למניעה או לטיפול, פחות משליש מהסובלים בה פונים לעזרה מקצועית. יום השינה הבינלאומי חשוב ביותר ליצירת מודעות סביב ההשפעה שיש לשינה על הבריאות.
שינה משפיעה על מחלות:
לשינה יש השפעה על שכיחותן של מחלות טבעיות. מחקר עכשווי מצביע על כך ששבץ שכיח יותר אצל אנשים החיים עם תסמונת דום נשימה חסמתי בשינה (OSA- Obstructive Sleep Apnea). אי ספיקת לב אף היא שכיחה יותר ב- 12-16% בקרב חולי OSA. בשל נתונים כאלו, יום השינה הבינלאומי נועד ליידע את העולם על החשיבות של הטיפול בהפרעות שינה ולו הקלות ביותר. אנשים שמתקשים לישון לילה שלם ללא הפרעות שינה חווים שיעורים גבוהים יותר של לחץ דם גבוה, סוכרת, השמנת יתר ומחלות כרוניות אחרות.
שינה משפיעה על הפרעות נפשיות:
מחקרים הראו כי אנשים עם נדודי שינה סובלים מיותר תסמינים של חרדה ודיכאון מאשר אנשים ללא נדודי שינה. כאשר נקלטו נתוני זרימת אוויר באף, מאמץ נשימתי, קצב לב, רווית חמצן, תנוחת גוף בזמן השינה, התברר כי אנשים עם הפרעת דיכאון בולטת (MDD) חוו שינה באיכות נמוכה יותר מאלו ללא היסטוריה של דיכאון. בימים אלו מתנהל מחקר כדי להבין טוב יותר את הקשר בין איכות שינה ובריאות נפש.
על הקשר שבין מחסור בשינה, אנרגיה ותאבון:
שינה שקטה ועמוקה היא מצרך יקר ואחד מעמודי התווך של הבריאות. כששינה נכשלת, הבריאות נפגעת ואיכות החיים נפגמת. שינה ואיזון אנרגיה חיוניים לבריאות. במהלך השינה, האנרגיה נשמרת בשל השהיית פעילויות של תנועה ותגובות חושיות והיא מנותבת לבניה מחדש של החלבונים בתא.
במהלך זמן הערות פעילויות שונות הדורשות אנרגיה מובילות לרעב. מספר גדל והולך של מחקרים מצביעים על הקשר שבין משך זמן שינה קצר, הפרעות שינה, הפרעות קצב שינה לבין הפרעות מטבוליות כגון השמנת יתר וסוכרת מסוג 2.