כותרות אחרונות
Search

שומרים על הבריאות בחג הפסח עם "תבואות" שמציעה לכם/ן מתכונים עם קמח עדשים כתומות וקינואה רויאל -אורגניים.!

 

 

שומרים על הבריאות גם בחג:

"תבואות" מציעה מתכונים עם קמח עדשים כתומות וקינואה רויאל -אורגניים, עשירים בערכים תזונתיים וכשרים לפסח – להכנה של מגוון מנות נהדרות וטעימות לחג!

 

שומרים על הבריאות גם בחג! חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מציעה לחג הפסח מתכונים עם קמח עדשים כתומות וקינואה רויאל – אורגניים וכשרים לפסח, המתאימים להכנת מגוון מאכלים נהדרים וטעימים לליל הסדר ולחול המועד.

צילום:  תום טינק

 

 

הקמח והקינואה עשירים מאוד בערכים תזונתיים, התורמים לבריאות ומסייעים להסדרת העיכול ולתחושת שובע.

 

קמח העדשים עשיר בסיבים תזונתיים, מינרלים וחלבון, והוא מתאים להכנת עוגות, עוגיות, מאפים, פשטידות ועוד. הוא גם מתאים להחליף כל מתכון שכולל קמח חומוס. 

 

צילום: אנטולי מיכאלו

 

קינואה רויאל עשירה במינרלים, חלבון, חומצה פולית, סיבים תזונתיים ונוגדי חימצון והערך הגליקמי שלה נמוך במיוחד. היא מתאימה מאוד להכנת סלטים קרים או חמים, תבשילים, מרקים, קציצות ואפילו קינוחים.

 

"תבואות" מציעה מתכונים טעימים לחג:

פנקייק מלוח מקמח עדשים

 

צילום מנות: pixabay

 

מצרכים:

1/2 בצל בינוני, קצוץ

1/2 כוס קמח עדשים כתומות

1/2 כוס מים

1/3 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

3/4 כפית שום גבישי

1/3 כפית פלפל שחור

1 כפית כמון

1 כף פטרוזיליה/כוסברה קצוצים

שמן זית

צלחת שטוחה *

אופן ההכנה:

  • לערבב בקערה את כל המצרכים, חוץ משמן ובצל
  • לחמם מחבת בקוטר 22-24. להוסיף 1- 2 כפות שמן ולטגן את הבצל לשקיפות
  • להוסיף את הבצל לבלילה
  • להחזיר את המחבת ללהבה בינונית ולהוסיף לה 1 כף שמן זית. לצקת גם את הבלילה
  • להנמיך ללהבה בינונית-נמוכה, לכסות ולבשל כ-5 דקות. כשצד אחד השחים – להחליק את הפנקייק לצלחת שטוחה
  • לשים בזריזות כפית שמן במחבת, ולהפוך אל תוך המחבת את הפנקייק – כשהצד המטוגן כלפי מעלה
  • לטגן עוד 3-4 דקות, עד שגם הצד השני מזהיב-משחים

 

קינואה רויאל מתובלת  

 

צילום מנות: pixabay

 

 

מצרכים:

2 כוסות קינואה

4 כוסות מים

1- 2 כפיות מלח

1 כפית כורכום

1/2 -3/4 כפית פלפל שחור

1+1/2 כפיות פפריקה מתוקה

1+1/2 כפיות שום גבישי

1 כפית אורגנו

1/2 כפית כמון

אופן ההכנה:

  • לשים את הקינואה במסננת. לשטוף אותה היטב במים זורמים (השטיפה מורידה ממנה את המרירות הטבעית שיש בה). להשרות חצי שעה בקערה עם מים, ולסנן
  • לשים בסיר מתאים את המים והתבלינים, לערבב, להוסיף את הקינואה המסוננת ולערבב
  • להביא לרתיחה, להנמיך ללהבה נמוכה, לכסות ולבשל כ-15 דקות: אם רוצים את הקינואה יותר רכה – משאירים עוד 5 דקות
  • לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה עוד כ-5 דקות (אם מעוניינים בדרגת עשייה רכה יותר – מחזירים לאש ומבשלים עוד כמה דקות)
  • מפרידים את הגרגרים עם מזלג
  • מומלץ להגיש עם בצל מטוגן * עשבי תיבול ירוקים וקצוצים * צנוברים קלויים * בצל ירוק או עירית קצוצים, ועוד…